• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk
YUNTÜRK LOGO

Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi101
Bugün Toplam783
Toplam Ziyaret5396383
                        
YUNANİSTAN TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 
Hastanemiz Kapatılmasın! Sağlığa Dokunulmasın!









Hastanemiz Kapatılmasın! Sağlığa Dokunulmasın!

Gümülcine-Komotini Devlet Hastanesi çalışanları 16 Aralık Çarşamba günü hastane bahçesinde bir protesto eylemi düzenledi. Eylemde hastanenin pasifize edilerek kapatılmak istendiği, personel sayısının azaltıldığını ve hastalara hizmet verilemediği belirtildi.
 
Gümülcine-Komotini Sismanogliyo Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen eyleme doktorlar, hemşireler, hastane çalışanları, öğrenciler, üniversite öğrencileri, Gümülcine-Maronya Metropoliti Panteleimon, Bölge Başkan Yardımcıları Methios ve Mustafa Katrancı, Mehrikoz eski Nahiye Başkanı Abdülkadir Hafız Hoca, Gümülcine Belediye Başkanı Petridis ve Başkan Yardımcıları Sibel Mustafaoğlu ile Rıdvan Molla İsa, KulakBurun Boğaz Kliniği Müdürü Dr. Mehmet Eminoğlu’nun yanısıra diğer yerel yöneticiler destek verdi.
 
Hastane Çalışanları Derneği’nden konuyla ilgili yayınlanan açıklamada; hastanenin acil durumlara müdahale edemediği, doktor sayısının 72’den 34’e düştüğünü, hemşire sayısının da 210’dan 140’a düştüğü, hastanenin çok eski olduğu ve ihtiyaçlara cevap veremediği, yeni bir hastane yapılması gerektiği, kliniklerin birleştirilmesi ya da kapatılmamasını ve hastanenin devlet bütçesinden tam olarak desteklenmesi ve sağlığın kamu idaresinde kalması gerektiği vurgulandı.
 
Konuyla ilgili olarak Gümülcine Sismanogliyo Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği Müdürü Dr. Mehmet Eminoğlu şunları söyledi:
 
“Yunanisatan’daki ekonomik kriz gerçekten de her şeyi etkiledi. Ancak sağlık kesimini etkilememeliydi. Sağlığa savaş zamanlarında bile dokunulmaz. En nihayetinde savaş zamanlarında bile doktorlara ve sağlık personeline ihtiyaç vardır.
 
Gümülcine’deki hastaneden yaklaşık olarak 90-100 bin kişi hizmet almaktadır. Hastane iyi çalışmadığından insanlarımız Dedeağaç’taki hastaneyi istemeye istemeye tercih etmeye başladılar. Atina’nın mantığı ise, “Dedeağaç size zaten 20 dakika uzaklıkta ve oraya gidin.” türündedndir. Yani dolaylı yoldan biz bu hastaneyi kapatacağız demek istiyorlar. Doktorlar çok azaldı. 72 doktordan 34 sayısına düştük. Hemşirelerde de aynı şekilde büyük azaltmaya gittiler. Zaman zaman geceleri 40 hastaya bir hemşire düşmektedir. Bazı durumlarda ise acilde bile doktor bulunamıyor. Bundan dolayı biz buradayız. Ve, biz diyoruz ki sağlığa dokunulmasın. Sağlık ve eğitim bir ülkenin savunması kadar önemlidir. Hastanenin yaşı 70’şi geçti. Böyle bir binada nasıl hizmet verilebilir ki! En kısa sürede Gümülcine’ye yeni bir hastane inşa edilmelidir.”


Kaynak:Rodoprüzgarı

 

  
1313 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın