• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk
YUNTÜRK LOGO

Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi106
Bugün Toplam422
Toplam Ziyaret5396022
                        
YUNANİSTAN TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 
Yunanistan, Türkiye`ye Katılsın, Federasyon Kurulsun
Yunanistan, Türkiye`ye Katılsın, Federasyon Kurulsun

Yunanistan’ın seçenekleri neler? Çok fazlaymış gibi görünmüyor. Biraz sıra dışı düşünmek gerekiyor. İşte size Yunanistan için radikal bir fikir: Türkiye`ye katılmak. Türk ekonomisi geçen yıllarda dünyanın en çekici ekonomilerinden biri oldu. Türklerin borcu yönetilebilir düzeyde.Yunanistan’ın tüm borcunu üstlense bile İngiltere ve Fransa’nın borç oranından daha düşük borcu olur. Dahası Türkiye’nin ekonomisi zaten derin biçimde AB ile bağlantılı. Türkiye hâlihazırda AB’nin Gümrük Birliğine, Avrupa İnsan Hakları Konvansiyonuna ve daha birçok bölgesel anlaşmaya dâhil.



Tom Ginsburg - The Huffington Post

Kalmalılar mı, gitmeliler mi? Geçen hafta Yunanlılar apar topar yapılan bir referandumda oy kullandılar ve sonuç olarak ülkenin kreditörlerine karşı o meşhur parmak çıktı. Yunanistan’ın popülist hükûmeti, Avro Bölgesinden çıkma tehdidinde bulunurken Avrupa tarafında kreditörler ekonomik tasarruf önlemlerinde ısrarcılar. Kimse ne olacağından emin değil ama herkes Yunanistan’ın avrodan çıkışının zor olacağında hem fikir.

Yunanistan’ın seçenekleri neler? Çok fazlaymış gibi görünmüyor. Biraz sıra dışı düşünmek gerekiyor. İşte size Yunanistan için radikal bir fikir: Türkiye’ye katılın.

İki ülkenin uzun bir tarihî geçmişi var. İlyada ve Odesa’nın Truva’da geçtiğini unutmayalım. Daha yakın bir geçmiş olarak 1821’de Yunanistan, Osmanlı İmparatorluğu’ndan bağımsızlığını kazandı ve o tarihten sonra iki ülke en az dört kez savaştı. İki ülke insanının birbirlerini pek umursamadıklarını söylemek yanlış olmasa da belki aynı ülkede yaşamaya zorlamak geçmişi geçmişte bırakmalarını sağlayabilir.

Yunanistan avrodan çıkıp, değişen ekonomik koşullara uyum sağlayan, nispeten istikrarlı bir para birimi olan Türk lirasını kullanmaya başlayabilir. Siyasi olarak iki ülke, mali politikanın Ankara’dan yapıldığı ancak sosyal politikanın Atina’dan yürütülmeye devam ettiği gevşek bir federasyonla işe başlayabilir.

Türk ekonomisi geçen yıllarda dünyanın en çekici ekonomilerinden biri oldu. Türklerin borcu yönetilebilir düzeyde. Türkiye, Yunanistan’ın tüm borcunu üstlense bile İngiltere ve Fransa’nın borç oranından daha düşük borcu olur. Dahası Türkiye’nin ekonomisi zaten derin biçimde AB ile bağlantılı. Türkiye hâlihazırda AB’nin Gümrük Birliğine, Avrupa İnsan Hakları Konvansiyonuna ve daha birçok bölgesel anlaşmaya dâhil. Düzenlemeler ve insan hakları aşağı yukarı aynı düzeyde ve Yunanlılar hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler.

Türkiye’nin 75 milyonluk nüfusu, 11 milyon Yunan`ı kolayca hazmedebilir (Ege’nin öte yanına geçmedikleri müddetçe). Yunanistan’ın katılımı kısa vadede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imparatorluk kurma fantezilerini besleyecektir ancak 11 milyon kızgın Hristiyan’ın katılımı daha sonra hesapları değiştirir. Şayet Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalifleri, yeni seçmenlerle ortak bir zemin bulabilirlerse Yunanistan’ın Türkiye’ye katılması, Türkiye’nin siyasetini olumlu etkiler.

Yunanistan ile Türkiye’nin birliği ek faydalar da sağlar. Uzun süredir devam eden Kıbrıs sorunu ortadan kalkar. Bu birliktelik aynı zamanda baklava ve dolmayı hangi ülkenin bulduğuna ilişkin tartışmaları da sonlandırır.

Korkmayın Yunanlılar! Muhteşem geçmişiniz bu çıkmazdan bir çıkış sağlayacaktır.

(ABD`de yayınlanan The Huffington Post - 08 Temmuz 2015)

  
2117 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın