• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk
YUNTÜRK LOGO

Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi120
Bugün Toplam679
Toplam Ziyaret5396279
                        
YUNANİSTAN TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 
Batı Trakya'da İmamlara yeni düzenleme!



Batı Trakya’da İmamlara yeni düzenleme!

 
İmamlar, pedagojik yeterlilikleri olmasa dahi medreselerde görev alabilecek!
 
Eğitimle ilgili milli bir komisyon kurulması ve organize edilmesi hakkındaki kanun tasarısının 6. maddesinde “240 İmam Yasası” na da değinilmekte ve tayinlerin ne şekilde ve nerelere yapılacağı belirtilmektedir. Konuyla ilgili yasa tasarısının 6 Ağustos’ta Eğitim Komisyonu’nda görüşüldüğü basında yer almıştır.
 
İlgili düzenleme kanunlaştığında, 4115/2013 (A 24) sayılı kanuna göre atanan imamlar medreselerde görev yapabilecek. Bunlarda aranacak şartlar ise şöyle sıralanmaktadır:
 
1-   İlgili kanuna göre tayin edilen imamlar, istedikleri takdirde Trakya’daki medreselerde İslâmiyet’le ilgili dersleri verebilecekler (Pedagojik yeterlilikleri olmasa dahi, bilgileri ve belgeleri olması yeterli sayılacak). Bunlar kamuya ek bir yük olmayacak.

2-   S.Ö.P.A.- Selânik Özel Pedagoji Akademisi- mezunları Kur’an öğretilmesi hakkında tecrübeleri olması halinde Medreselerde görevlendirilecek.


 
Konuyla ilgili Rodop SİRİZA Milletvekili Ayhan Karayusuf’un görüşlerine başvurduk. Karayusuf temelde hayır dedikleri bir yasanın ayrıntılarına ve düzenlemelerine de hayır diyeceklerini söyledi.
 
Milletvekili Ayhan Karayusuf şunları söyledi:

““İmamlar Yasası” hakkında 2007’de söylediğimizi 2013 yılında tekrarladık. Toplumun din gibi hassas konularına müdahalede bulunurken o toplumla istişare içerinde bulunmak lazım. En azından yapılacak olan herhangi bir yasal değişiklik veya reformun o toplum tarafından kabul görmesi gerekir. Ana hatlarıyla bizim düşüncemiz böyledir.
 
İlgili kanunda 2013 yılında yapılan değişikliklere, biz, sebeplerini de belirterek karşı çıkmış ve hayır demiştik. Hayır derken de parti içerisinde istişarelerde bulunduk ve neden hayır dememiz gerektiğini tartıştık.
 
Devletin imamlara maaş bağlamasına herhangi bir itirazımız yok. Ancak imam seçiminin de doğrudan toplumun kendisine bırakılması gerekir. Bir de solun din ve devlet işlerinin ayrılması konusunda bir dünya görüşü vardır. O çerçevede görüşümüz yine hayır olacaktır.
 
Kanuna ek düzenlemeler getiriliyorsa; medreselerde din eğitimi yapacak olanlar teklif ediliyorsa, bu aynı sakat kanunun devamıdır, bu durumda tavrımız “hayır” olacak ve herhangi bir müdahalede de bulunmayacağız ve görüş belirtmeyeceğiz.”

(Rodoprüzgarı)
 
  
1507 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın