• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk
YUNTÜRK LOGO

Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi115
Bugün Toplam663
Toplam Ziyaret5396263
                        
YUNANİSTAN TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 
İlhan Ahmet Din ve Etnik Köken Sebebiyle Yapılan Ayırımlarla Mücadele Paneli’ne katıldı
İlhan Ahmet Din ve Etnik Köken Sebebiyle Yapılan Ayırımlarla Mücadele Paneli’ne katıldı

ABD Büyükelçiliği’nin düzenlediği, “Din ve Etnik Köken Sebebiyle Yapılan Ayırımlarla Mücadele Paneli, 27 Ocak- 30 Ocak 2014 tarihlerinde Atina’da gerçekleşti.

Panelde Av. İlhan Ahmet, 240 İmam Yasası’nın kaldırılmasını istedi.


ABD’nin Atina Büyükelçiliği tarafından düzenlenen panele; Hukukçu ve DİMAR İnsan Hakları Komisyonu Temsilcisi sıfatıyla Av. İlhan Ahmet, ABD Kamu Düzenliği Bakanlığı temsilcileri, ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, Yunanistan Kamu Düzeni Bakanlığı, Yunanistan Pakistanlılar Cemiyeti Başkanı, Yunanistan Afrikalılar Cemiyeti Başkanı, Yunanistan Ombudsman temsilcisi, Yargıtay’dan üç başsavcı, Irkçılıkla Mücadele Savcısı Papas, Yunanistan Mültecileri Derneği Başkanı, BM Temsilcisi Dimitras, Doç. Dr. Kostas Çiçelikis katıldılar.

Av. İlhan Ahmet panelle ilgili sitemize aşağıdaki demeci verdi:

“Kongre boyunca Yunanistan’daki mevcut yasaların ırkçılıkla mücadeleye, insanların farklı dinden ve kökenden olmaları nedeniyle hangi alanlarda ayırımlara tabi tutuldukları; bu ayırım için herhangi bir ceza takibatının mümkün olup olmadığı ve bunları kıyasen ABD’de uygulanan yasa ve tedbirlerle mukayeseli olarak karşılaştırılmıştır.

Sonuç olarak Yunanistan’daki yasal mevzuatın yetersiz olduğu sonucuna varılmıştır. Yunanistan’da bu konularla mücadele eden 1977’den bir yasa bulunmaktadır. Bütün çalışmaları yapılmasına rağmen Yunan Meclisi’nden ırkçılıkla ilgili bir yasa hala geçmemiştir.

İkinci bir sonuç ise şöyledir: Eğer bir ülkede farklı etnik kökenden ve dinden insanlar varsa; polis, idare ve toplum tarafından bir ayırıma maruz kalırlarsa, bu şiddet ve ayırım o ülkede barış içinde yaşamalarını engellemektedir. Aynı zamanda o ülkenin insanına ve idaresine karşı ekstrem faaliyetlere girmesine sebep olacağı tespit edilmiştir. Dolayısıyla o devletin görevi kesinlikle hiçbir ayırım yapılmamasını temin etmektir.

Son olarak da din özgürlükleri konusunda Atina’da caminin hala yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğu tespit edilmiştir. Aynı şekilde din özgürlükleri konusunda ABD’de devletin kesinlikle müdahale etmediğini, bu cemaatlere hiçbir tasarrufta, maddi yardımda bulunmadığını; ancak her türlü iznin de onlara verildiği ifade edildi.

Bu konuda bende panelde yaptığım konuşmada, Yunanistan’da devletin din görevlilerine maddi yardım yaptığını, bunun yanlış olduğunu, yapmış olduğu kanuni tasarruflarla din özgürlüğüne müdahale etmek istediğini, 240 İmam Yasası gereği din dersi verilmesini ki Azınlığın böyle bir şeyi istemediğini, kendi imkanlarıyla bu konuda ilerlemek istediğini ve bu konudaki yasanın kaldırılması gerektiğini vurguladım. Aynı zamanda ABD örneğinin uygulanmasını, din özgürlüğüne devletin karışmayarak saygı göstermesini belirttim.”




(Rodoprüzgarı)
  
2162 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın