• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk
YUNTÜRK LOGO

Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi77
Bugün Toplam903
Toplam Ziyaret5396503
                        
YUNANİSTAN TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 

Viyana’da düzenlenen toplantıda AB’nin ayrımcılık karşıtı politikaları ele alındı.

Batı Trakya Türklerinin sorunları Viyana'da anlatıldı

Viyana’da düzenlenen toplantıda AB’nin ayrımcılık karşıtı politikaları ele alındı.

Temel Haklar Platformu tarafından Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşen toplantıya, ABTTF adına ABTTF Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sebahattin Abdurrahman ile ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı Arık katıldı.

NEFRET SUÇLARI AB’NİN GÜNLÜK YAŞAMINDA

200’den fazla sivil toplum temsilcisi, siyasetçiler ve çok sayıda bürokratın katıldığı toplantıda Avrupa Birliği’nde ayrımcılık karşıtı politikaları tartışıldı. Nefret suçları konusunun da ele alındığı toplantının ikinci gününde AGİT Demokratik Kuruluşlar ve İnsan Hakları Ofisi (ODIHR) Nefret Suçları Uzmanı Joanna Perry ise nefret suçları konusunda veri toplanmasında büyük bir eksiklik olduğunu, devletlerin resmi bilgi sağlamadıkları durumlarda AGİT’in tek bilgi kaynağının sivil toplumdan gelen raporların olduğunu söyledi.

Human Rights Watch adına konuşan Judith Sunderland ise Yunanistan’da özellikle kayıt dışı göçmenler ve Romanlara yönelik ciddi şekilde nefret suçları yaşandığını ifade ederek, bu kişilere yönelik nefret temelli saldırıların cezalandırılmasında yasal sistemde boşluklar ve eksikler olduğunu söyledi.

“TÜRK AZINLIK AŞIRI SAĞIN HEDEFLERİ ARASINDA”

Toplantıda konuşan, ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı, Yunanistan’da kayıt dışı göçmenler ile Romanların yanı sıra Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik nefret temelli saldırıların önemli bir sorun teşkil ettiğini söyledi. Altın Şafak destekçilerinin Eylül 2013’te azınlık üyesi bir kişiye saldırdığını söyleyen ABTTF temsilcisi, saldırganın mahkeme tarafından 8 aylık hapis cezasına çarptırıldığını ancak mahkemenin cezayı 3 yıl ertelediğini belirtti.

Yunanistan’ın nefret suçları konusunda resmi veri sağlamadığını söyleyen ABTTF temsilcisi, Federasyon olarak AGİT tarafından hazırlanan yıllık nefret suçları raporuna geri bildirimde bulunduklarını belirterek AGİT ve FRA’nın veri toplanması konusunda ileri düzeyde işbirliğini nasıl gerçekleştirebileceklerini sordu. ABTTF’nin sorusunu yanıtlayan Human Rights Watch Kıdemli Araştırmacısı Judith Sunderland, Yunanistan’da tüm gruplara yönelik nefret saldırılarının engellenmesi gerektiğini ve devletin tüm bireyleri koruması gerektiğini söyledi.

FRA Özgürlükler ve Adalet Bölümü Başkanı Joanna Goodey ise ABTTF’nin ifade ettiği azınlık grubunun, yani Batı Trakya Türk Azınlığı’nın AB Azınlıklar Ayrımcılık Anketi (EU-MIDIS)’ne dahil olup olmadığını sordu.

Azınlığın sözkonusu ankete dahil olmadığı bilgisinin verilmesi üzerine ise Goodey FRA’nın EU-MIDIS Anketi’nin gelecekte farklı azınlık gruplarına yönelik ayrımcılık konusunu araştırabileceğini söyledi. İlk araştırmada yer almayan grupların ileri tarihlerde düzenlenecek çalışmalarda yer alabileceğini ifade etti.

Dr. Abdurrahman ve Kırmacı, toplantı esnasında bir çok uzman, sivil toplum kurulu temsilcisi ve bürokratla görüşme fırsatını da elde etti.

(Gündem)



823 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın