• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk
YUNTÜRK LOGO

Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi64
Bugün Toplam877
Toplam Ziyaret5396477
                        
YUNANİSTAN TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 

Güney Kıbrıs'ta, Dimitris Hristofyas'ın troykanın acı reçetesini kabul etmesine kadar giden sürecin, iflas eden ‘anavatan' Yunanistan'a yardım etme çabası ile başladığı görüşü hakim.

Rumlardan Yunanistan'a şok suçlama!

Güney Kıbrıs'ta, Dimitris Hristofyas'ın troykanın acı reçetesini kabul etmesine kadar giden sürecin, iflas eden ‘anavatan' Yunanistan'a yardım etme çabası ile başladığı görüşü hakim.

Zira, Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Rum Popular, Laiki ve Kıbrıs bankaları halkın kasalarda birikmiş olan yaklaşık 23 milyar eurosu ile Yunan bankalarından tahvil alımı yaptı.

Yunanistan'daki kriz nedeniyle paranın yarısı buharlaştı. Bu rakam 10 milyar euronun üzerine çıktı.

Yunanistan'ın paraları geri ödeyemeyeceği ortaya çıkınca Rum bankaları ciddi nakit sıkıntısına girdi, halka nakit para ödeyemez duruma geldi.

Sosyalist siyasi anlayışa sahip Rum Yönetimi Lideri Hristofyas devreye girdi. Bankaların batışını önlemek için Rusya'nın kapısı çalındı. Rusya, Rum Kesimi'ne acil olarak 2.5 milyar euro verdi.

Rus yardımı yetmedi

Ancak Rusya'dan gelen paralar Rumları kurtarmaya yetmedi. Yunanistan'da batan paranın yanında, Rum Kesimi'nde “bol keseden” dağıtılan ödenekler ve maaş artışları da ekonominin belini kırdı. Avrupa Komisyonu'nun yaptığı incelemelerde bile, Rum ekonomisinin “çok ciddi dengesizlikleri” olduğu saptandı.

Milliyet'e göre, Eşel-Mobil uygulaması yani ‘otomatik maaş artışı' nedeniyle Rum ekonomisi yıllık 1 milyar euronun üzerinde açık verdi.

Memurlar artıştan memnun oldu, ama devletin zararı giderek arttı.

Bunun yanında, ülkede sosyal devlet anlayışında da ‘aşırıya' kaçmalar oldu. Örneğin Paskalya, Diyet ve Nobel ödenekleri gibi harcamalar borçları artırdı.

Ücret politikaları iflas eden Rum Yönetimi, tekrar Rusya'nın kapısını çaldı. 2.5 milyar euro ek kredi istedi. AB baskı yaptı, Rusya vazgeçti.

(haber7)



677 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın