• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk


Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar39.188939.3459
Euro45.293245.4747
Takvim
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam107
Toplam Ziyaret2524303
                      
YUNANİSTAN TÜRKLERİ DERNEĞİ (YUNTÜRK)

SIRIZA Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf: "Gerçekleri Birilerinin İşine Geldiği Değil, Olduğu Gibi Söylemekte Yarar Var"

SIRIZA Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf:

"Gerçekleri Birilerinin İşine Geldiği Değil, Olduğu Gibi Söylemekte Yarar Var"

Yunan yönetimlerinin, Lozan Antlaşması’nın “Azınlıkların Korunması” başlıklı maddelerinde, “Müslüman” tabiri kullanılmış olması nedeniyle, Batı Trakya’da yaşayan azınlık toplumunu uzun yıllardır üç farklı etnik kimlik altında (Türk soylu, Pomak ve Roma) ele aldığı hepimiz tarafından bilinmektedir.

Bu doğrultuda, Yunan hükümetleri Azınlık içerisinde sayı olarak ne kadar olduklarını bilmediğimiz Pomak ve Roma diye adlandırılan bu toplum kesimlerine maddi ve manevi yardım yapmakla kalmayıp, bu insanlarımıza isminde etnik kimlikleri yazılı dernek kurmalarına izin vermekte ve hatta desteklemektedir.

Bizim buradaki şikayetimiz; isminde Türk sözcüğü olan derneklerimizin neden tanınmadığı ve kurulmak istenen, adında “Türk” sözcüğü geçen yeni derneklere niçin izin verilmediği yönündedir.

Bu konuyla ilgili “Hronos” gazetesine verdiğim demeçte bu şikayetimizi dile getirmiş olup, diğer derneklere gösterilen hassasiyetin derhal Türk derneklerine de gösterilmesi gerektiğini ve İTB, GTGB, BTTÖB gibi var olan Türk derneklerinin tanınmasıyla, son günlerdeki GTGB büfesinin maliye ile yaşamış olduğu soruna da yasal olarak kalıcı çözüm teşkil edeceğini dile getirdim.

1 Aralık 2012 tarihli “Hronos” gazetesinde, Dimos Bakirtzakis’in benimle yapmış olduğu söyleşinin tam metni yayınlanmadığını ve yukarıdaki düşüncelerime de hiç yer verilmediğini belirtir, konuyla ilgili fikrimi almak isteyen herkese açık olduğumu bildiririm.

 

Rodop SYRIZA Milletvekili

Ayhan Karayusuf



1078 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın