• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk
YUNTÜRK LOGO

Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi47
Bugün Toplam869
Toplam Ziyaret5396469
                        
YUNANİSTAN TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 

Sabancı Üniversitesi'nde konuşan Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, Türkiye ve BRIC ülkelerinin dünya ekonomisinde dengeleyici görev üstlendiğini söyledi

Türkiye ve BRIC dünya ekonomisini dengeliyor

Sabancı Üniversitesi'nde konuşan Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, Türkiye ve BRIC ülkelerinin dünya ekonomisinde dengeleyici görev üstlendiğini söyledi.

Yunanistan Eski Dışişleri Bakanı ve Eski Atina Belediye Başkanı Dora Bakoyannis, Türkiye'nin ve BRIC ülkelerinin ekonomilerinin dünya ekonomisinin dengesi açısından önem taşıdığını belirtti.

Sabancı Üniversitesi'nde "Bir Fırsat Olarak Uluslararası Kriz" başlıklı bir konuşma yapan Bakoyannis, 2008 krizinin etkilerinin sürdüğü ekonomik ortamda, krizin henüz fırsata dönüştürülememiş olmasının sonuçları ile Avrupa ve Çin'deki büyümenin yavaşlamasının küresel ekonomi üzerindeki etkilerine değindi.

Bakoyannis, ABD'nin halen borçlarını ödeme mücadelesi verdiğini, Avrupa'nın da bugüne kadar yaşanan en büyük ve ciddi krizin merkezinde olduğunu dile getirdi. Krizin Avrupa Birliği'nin psikolojisini de etkisi altına aldığını vurgulayan Bakoyannis, Avrupa'nın, küresel ekonomik krizin merkez üssü olduğunu vurguladı.

Krizdeki umut verici sinyallere de işaret eden Bakoyannis, "Meydana gelen olumlu sinyallere de var. BRIC ülkeleri ve Türkiye örneklerinin çizdiği pembe tablonun mevcut dinamikleri göründüğünden daha nazik" diye konuştu. BRIC ülkelerinin de krizden olumsuz yönde etkilendiğine dikkat çeken Bakoyannis, Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi Kemal Derviş'in sözlerini hatırlatarak, Türkiye'nin diğer borç yükü olan ülkelerin izinden gitmemek için dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Bulaşıcı etkisi var

Avrupa'da yaşanan krizin başlangıç noktasının Yunanistan'ın borç krizi olduğunu anımsatan Bakoyannis, bu durumun yapısal ve bulaşıcı olduğunu, Avrupa'nın güneyindeki Yunanistan, İtalya, İspanya ve Portekiz'in yanı sıra İrlanda, Slovenya ve Belçika'ya ulaştığını kaydetti.

"AB ve Euro Bölgesi sınırları yeniden yapılandırılmalı"

Bakoyanıs, krizin fırsata dönüştürülmesi için Avrupa Birliği ve Euro Bölgesi sınırlarının yeniden yapılandırılması ve küresel ekonomik yönetimde reforma gidilmesi gerektiğini de söyleyerek "Yunanistan, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda en büyük destekçisi. Avrupa Birliği'nin Hristiyanlar kulübü olarak değerlendirmesi yanlış. Avrupa Birliği bir değerler kulübüdür, bu da onu diğer birliklerden farklı kılar. Türkiye'nin dinamik bir sosyal yapısı ve güçlü ekonomisi var. Bunlar Avrupa Birliği üyeliği için önemli kriterler" dedi.

Yaşanan krizin Avrupa borç krizi nedeniyle aşırı derecede abartıldığını savunan Bakoyannis, "Avrupa'daki kriz, ABD, Çin ve dünyanın büyük bir kısmına yayılıyor. BRIC ülkeleri ve bazı bölgeler krizi şu ana kadar düzmece olarak algıladılar" yorumunu da yaptı.

 

(Sabah)



863 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın