• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk


Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar39.188939.3459
Euro45.293245.4747
Takvim
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam107
Toplam Ziyaret2524303
                      
YUNANİSTAN TÜRKLERİ DERNEĞİ (YUNTÜRK)

Yunanistan hükümetinin, 20 bin Suriyeli Mülteciye ev sahipliği yapmak için çalışmalara başladığı bildirildi.

Yunanistan 20 bin Suriyeli mülteciye kapılarını açıyor

Yunanistan hükümetinin, 20 bin Suriyeli Mülteciye ev sahipliği yapmak için çalışmalara başladığı bildirildi.

Halkın ekonomik krizle boğuştuğu Yunanistan’da, hükümet bir yandan kemer sıkma politikalarını hayata geçirmeye çalışırken, diğer yandan da Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

AFP’nin haberine göre, Kamu Düzeni Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamada, 20 bin Suriyeliye Rodos ve Girit adalarındaki özel tesislerde barınma hizmeti vermek için çalışmalara devam edildiği duyuruldu.

Haberde, Yunanistan’ın, Birleşmiş Milletler tüzüğü çerçevesinde insan hakları konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmek için bu adımı attığı bildirildi. Mültecilerin, otellere mi yoksa inşa edilecek başka tesislere mi yerleştirileceği konusunda bilgi verilmedi.

Onbinlerce mültecini şu anda Türkiye ve Ürdün’de kurulan kamplara yerleştirilmiş durumda.

Haberde ayrıca, “geleneksel olarak” Arap ülkeleriyle kurduğu yakın ilişkilere dikkat çekilen Yunanistan’ın Libya’daki kriz sırasında da 2 bin yaralıya yardım ettiği hatırlatılıyor.

 

(soL- Dış Haberler)



914 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın