• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk
YUNTÜRK LOGO

Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi55
Bugün Toplam865
Toplam Ziyaret5396465
                        
YUNANİSTAN TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 

Fransa’nın eski cumhurbaşkanı D’Estaing: ’Yunanistan’ı AB’ye kabul etmemiz yanlıştı. Aslında bu ülke Batı’ya değil, Doğu’ya ait.’

Yunanistan Batı’ya değil Doğu’ya ait

Fransa’nın eski cumhurbaşkanı D’Estaing: ’Yunanistan’ı AB’ye kabul etmemiz yanlıştı. Aslında bu ülke Batı’ya değil, Doğu’ya ait.’ Türkiye ’nin Avrupa Birliği ’nde yeri olmadığını savunan Fransa ’nın eski cumhurbaşkanı D’Estaing, Yunanistan ile ilgili de “tarihi” bir itirafta bulundu: “Doğruyu söylemem gerekirse, Yunanistan ’ı AB ’ye kabul etmemiz yanlıştı. Yunanistan buna hazır değildi. Aslında bu ülke Batı’ya değil, Doğu’ya ait.”

Hürriyet ’ten Yorgo Kırbaki’nin haberine göre eski Fransa Cumhurbaşkanı Valery Giscard D’Estaing, Yunanistan ’ın 1980 yılında Avrupa Birliği üyeliğine kabul edilmesinin başlıca destekçisi idi. AB ’nin kuruluş mimarlarından biri olan D’Estaing, Türkiye ’nin AB üyeliğine ise şiddetle karşı çıkıyor.

Eski Almanya Başbakanı Helmut Schmidt ile birlikte Alman Der Spiegel dergisine konuşan D’Estaing, “Helmut hatırlıyor musun? Yunanistan için terreddütlerini dile getirmiştin. Benden daha akil imişsin. AB sürekli genişlememeliydi” dedi. Schmidt ise AB ’de bugünkü gibi 27 değil, 17 ülkenin bile çok olduğunu belirterek “Avrupa Birleşik Devletleri’ni, yani Avrupa’da bir federasyonu istiyorsak, tüm üyeler aynı viteste olmalıdır” ifadesini kullandı.

Schmidt, Yunanistan ’ın euro bölgesinden kovulmasının söz konusu olmadığını ancak, bir üyenin ortak para biriminin şartlarına uyamadığında kendiliğinden ayrılması gerektiğini savundu.

Samaras sosyal patlamadan endişeli

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras ise ABD ’de yayınlanan Washington Post gazetesine verdiği demeçte, 130 milyar euro ’luk İkinci Kurtarma Paketi’nde 2013 ve 2014 yılları için öngörülen 11.6 milyar euro ’luk kemer sıkma önlemlerinin uygulanmasında ilk kez açık bir şekilde iki yıllık uzatma istedi. Samaras, Yunanistan ’ın geleceği için bir numaralı önceliğin euro ’da kalmak olduğunu belirterek nakite ihtiyaç duyduklarını vurguladı ve Yunanistan ’da sosyal patlama ihtimalinden korktuğunu söylerken “Eğer tünelin ucunda ışık görünmezse neler olacağı konusunda çok endişeliyim” dedi.

 

 

 

http://www.focushaber.com



811 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın