• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/p/Yunt%C3%BCrk-Yunanistan-T%C3%BCrkleri-K%C3%BClt%C3%BCr-ve-Dayan%C4%B1%C5%9Fma-Derne%C4%9Fi-100081744846002/?_rdr
  • https://twitter.com/yun_turk
YUNTÜRK LOGO

Batı Trakya ile ilgili YÖK Tez ve Makaleler
TBMM'de Batı Trakya Oturumu
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
Takvim
Yunturk Twitter
Ziyaret İstatistiği
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam161
Toplam Ziyaret5395761
                        
YUNANİSTAN TÜRKLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ 

Anasayfa

 
 
 
  • 1
  •  
  • 2
  •  
  • 3
  •  
  • 4
  •  
  • 5
  •  
  • 6
  •  
  • 7
  •  
  • 8
  •  
Türkiye’den eğitim konusunda mütekabiliyet uygulaması Türkiye’nin, Batı Trakya’daki Türk azınlık okullarına Yunanistan’ın uyguladığı kısıtlamalara karşı mütekabiliyet esasına dayanarak bir hamle yaptığı belirtildi. Türkiye Milli Eğitim Bakanlığının İstanbul’daki Rum okullarına gönderdiği genelgeye göre, azınlık okullarında gerçekleştirilecek etkinliklerin Türk makamlarınca en az 15 gün önceden onaylanması gerekiyor.
Türkçe Ders Kitapları Bu Yıl Da Geç Kalmadan Batı Trakya’ya Geldi Batı Trakya Türk Azınlık okullarındaki öğrencilere yönelik Türkçe ders kitapları geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'den eğitim yılının başında geldi.
100. YILINDA PONTUSÇULUK: Amaç, Yöntem ve Hedef (ÖZEL RAPOR) Geçmişten bugüne Türkiye’nin Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bir Pontus bölgesi/devleti kurmak için çok boyutlu yıkıcı faaliyetler sürdürülmektedir. 20. yüzyılın başında Doğu Karadeniz’in Türkiye’den koparılması için ayaklanmalar, çetecilik faaliyetleri ve Müslüman Türk nüfusa karşı etnik temizlik gerçekleştirilmiştir. İstiklal Harbi sonrasında uzun süre sessiz kalan Pontusçuluk faaliyetleri, 1980’lerden itibaren Yunanistan merkezli olarak tekrar başlamıştır.
‘Yunanistan AİHM kararları konusunda tüm geciktirme tekniklerini kullanmıştır’ Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) İnsan Hakları Kolu Başkanı Pervin Hayrullah, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Türk azınlık dernekleriyle ilgili AİHM kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle Yunanistan’ı uyarma kararını değerlendirdi.
‘Farklı etnik kimlikleri görmezden gelme demokrasinin yara almasına neden oluyor’ DEB Partisi yaptığı açıklamayla, Edessa bölgesindeki 'Krste Misirkof - Ana Dili Geliştirme Makedon Hareketi'nin sicil kaydının iptal edilmesine tepki gösterdi. DEB Partisi, Edessa bölgesindeki Makedonlar tarafından oluşturulan “Krste Misirkof – Ana Dili Geliştirme Makedon Hareketi”nin Yunanistan Kültür Bakanlığı’nın Kültür Kuruluşları Kütüğü’ne yaptığı başvurunun önce kabul edilmesine rağmen kısa süre süre sonra ‘kabul’ işleminin iptal edilmesi ile ilgili açıklama yaptı.
“Yunanistan’dan AİHM Kararlarını Eksiksiz Uygulamasını Bekliyoruz” "Yıllarca süren mağduriyetin son bulması demokratik ve en doğal talebimizdir." İskeçe Türk Birliği (İTB), insan hakları ve hukukun üstünlüğüne tam olan inancını elden bırakmadan hak hukuk arama mücadelesine devam ediyor. Bu çerevede ülkemiz Yunanistan’a çağrıda bulunarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının tam ve eksiksiz uygulanması ve ayrıca sorunların tespiti ve çözümü için diyalog yolunun benimsenmesinin en doğru yöntem olduğuna vurgu yapıyor.
AİHM kararlarını uygulamayan Yunanistan bir kez daha uyarıldı Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi 7-9 Haziran tarihlerinde Strazburg’da yaptığı toplantıda, Batı Trakya Türk toplumunun dernekleriyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını uygulamayan Yunanistan’ı bir kez daha uyardı.
Makedon kuruluşuna önce onay sonra iptal Yunanistan’ın Edessa bölgesindeki Makedonlar tarafından oluşturulan “Krste Misirkof – Ana Dili Geliştirme Makedon Hareketi”nin Yunanistan Kültür Bakanlığı’nın Kültür Kuruluşları Kütüğü’ne yaptığı başvuru önce kabul edilmesine rağmen, aşırı milliyetçi çevrelerin tepkilerinden kısa bir süre sonra “kabul” işlemi iptal edildi.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARINA YUNANİSTAN’A GİRİŞ YASAĞI DEVAM EDİYOR.
‘Ticaret alanında Türkiye ile Yunanistan arasında sorun yok’ DEİK Türkiye – Yunanistan İş Konseyi Başkanı ve YAKA Paketleme Tesisi sahibi iş insanı Levent Sadık Ahmet, ulusal ‘Efimerida ton Sintakton’ gazetesine konuştu. Levent Sadık Ahmet, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ekonomik ilişkiler, turizm ve ticaret alanında yaşananlar ile önümüzdeki döneme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yunanistan, Türkiye üzerinden yapılan sığınma başvurularını kabul etmeyecek Yunanistan'ın Türkiye üzerinden yapılan sığınma başvurularını kabul etmeyeceği bildirildi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ile Göç ve İltica Bakanlığı tarafından yayımlanan ortak açıklamada, "Yunanistan mevzuatı, Türkiye'yi mülteciler için güvenli bir üçüncü ülke olarak tanımlıyor. Bu karar, Suriye, Afganistan, Pakistan, Bangladeş ve Somali'den gelen sığınmacıları kapsıyor." ifadeleri kullanıldı.
Atina – Kosova ilişkileri genişletiliyor Kosova, Atina’daki ticari ofisinin seviyesini yükseltiyor. Kosova’nın başkenti Priştine’de bir dizi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kosova’nın Atina’daki Ticari ve Ekonomik İşler Ofisi’nin seviyesinin yükseltileceğini açıkladı.
SİZİ UNUTMAYAN BİR TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR! Batı Trakya Türkleri, 1923 Lozan Barış Antlaşması ile Yunanistan’a resmi azınlık olarak bırakıldılar. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti’nin azınlık üzerinde tarihi bir sorumluluğu bulunmaktadır. Bu sorumluluk sahip çıkma, koruyup kollama gibi güvencelerdir.
Türkiye Yunan vatandaşlarına PCR testini kaldırdı! Edirne Valiliği 31.05.2021 günü yayınladığı basın duyurusunda, Edirne ilindeki kara sınır kapılarından geçişlerle ilgili yeni uygulamayı duyurdu. Yeni uygulamaya göre Türkiye Yunan vatandaşlarından da PCR testi istemeyecek.
 3  ...